Spoed en Huisartsenpost

Iemand wordt onwel, u staat erbij. Wie belt u? De huisarts? 112? Iedereen doet wat hij denkt dat goed is. Hoe is het officieel geregeld? In grote lijnen komt het hier op neer:

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!

De huisarts is verantwoordelijk voor huisartsengeneeskunde en de ambulancedienst is verantwoordelijk voor spoedeisende geneeskunde.

Als u denkt dat u – of iemand in uw omgeving – in een acute, levensbedreigende situatie verkeert, kunt u via het alarmnummer 112 rechtstreeks een ambulance benaderen. 112 is niet bedoelt om voor het bespreken van gezondheidsklachten die niet acuut of niet levensbedreigend zijn.

Spoedgevallen tijdens kantooruren

Voor spoedeisende klachten tijdens kantooruren belt u het praktijknummer :

0481 - 37 37 60 (keuze 1)

Uitsluitend wanneer er dringend medische hulp nodig is kunt u dit spoednummer bellen. U wordt tijdens praktijktijden direct te woord gestaan.

Spoedgevallen buiten kantooruren

Voor spoedgevallen buiten openingstijden van de huisartsenpraktijk, belt u met de Huisartsendienst Arnhem:

026 - 389 96 96

Huisartsenpost Arnhem-Zuid is op maandag t/m vrijdag van 17.00 uur ‘s middags tot 23.00 uur ‘s avonds open. In het weekend en op feestdagen van 08.00 uur ‘s ochtends tot 23.00 uur ‘s avonds.

Ga naar website Huisartsenpost Arnhem Zuid

Vanaf 23.00 uur kunt u terecht bij de huisartsenpost Arnhem-Noord. Hier is tevens de dienstapotheek gevestigd voor de uitgifte van mogelijk voorgeschreven medicatie.

Ga naar website Huisartsenpost Arnhem Noord